Консультація по телефону:
16 Жовтня, 2020 Новини компанії

АВАНС VS ЗАВДАТОК

Укладаючи договір, сторони часто хочуть убезпечити себе від недобросовісних дій контрагента або ж підстрахувати себе на випадок невиконання останнім домовленості. Як правило, засобом для такого слугує передача однією стороною договору іншій обумовленої суми грошей. Залежно від того як саме сторони оформлять таку передачу грошей, - завдатком чи авансом, - може настати різний порядок їх повернення у разі невиконання однією із сторін своїх обов’язків за договором. В чому ж саме різниця?

 

Якщо мова йде про завдаток, то у разі порушення зобов’язань за договором стороною, яка передала грошові кошти в якості завдатку іншій стороні, то завдаток залишається у сторони за договором, якій такий завдаток було передано.

Якщо ж порушення сталося з вини сторони за договором, якій першочергово було передано завдаток, то в такому разі такою має бути повернено завдаток тій стороні, що такий завдаток передала, та, поверх вказаного, сплатити грошову суму тотожну завдатку.

 

Відмінність авансу від завдатку в тому, що на нього не покладена функція забезпечувати взятих сторонами на себе зобов’язань. Незалежно від того, яка сторона відповідальна за невиконання зобов’язання , той, хто отримав аванс, повинен його повернути.

 

Особливість в тому, що, якщо Ви не вкажете про те, що грошова сума передана в рахунок належних за договором платежів, є завдатком, то автоматично така вважатиметься авансом.

 

Надати переданим за договором грошовим коштам статусу завдатка можна або шляхом вказівки про це в самому договорі, або прописавши це в розписці про передачу коштів.

 

У разі якщо у Вас виникли додаткові питання чи Ви потребуєте юридичної допомоги у складанні договору, протоколу розбіжностей до договору, проведенні юридичної експертизи вже складеного договору або внесенні до нього змін, Ви можете звернутися до компанії «SOLID FINANCE» за контактними даними вказаними нижче.

 

???? +38 (050) 417-17-77

???? solid.finance777@gmail.com

  • Поделиться:

Наші головні переваги

Великий досвід роботи дозволяє нам оперативно і якісно надавати послуги нашим клієнтам

Досвід роботи 10 років

Напрацьований роками досвід дозволяє нашим юристам вирішувати найскладніші питання

Гарантія якості

Завдання виконується із найсуворішим дотриманням закону та побажань клієнта

Комплексний підхід

Над завданням клієнта працює команда юристів-професіоналів різного профілю, що дозволяє вирішити поставлену задачу з урахуванням всіх нюансів

Повний комплекс послуг

Надаємо повний юридичний супровід клієнта від момента реєстрації бізнеса і до його ліквідації

Наші клієнти та партнери

За час нашої роботи ми отримали безліч задоволених клієнтів і партнерів

Адвокатське Об'єднання
Адвокатське Об'єднання "Неофеліс ЛГ" Neofelis Law Group
Зворотній дзвінок
Передзвонимо Вам через 10 хвилин
Ваше ім'я
Ваш телефон
Данные будут использованы только для связи с Вами!
×
Ваше ім'я
Ваш телефон
Данные будут использованы только для связи с Вами!
×