Консультація по телефону:
25 Листопада, 2020 Новини компанії

КОЛИ ДІЯЛЬНІСТЬ НЕ ВІДПОВІДАЄ КВЕД-ам…
 
Отримуєте дохід від діяльності, що не відповідає КВЕД-ам зареєстрованим в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань (ЄДРПОУ) та Реєстру платників єдиного податку?
 
Господарський кодекс дозволяє займатися будь-якою господарською діяльністю, що не заборонена законом та стосовно яких не встановлено обмежень (зокрема тих, що підлягають ліцензуванню). Та й в самому Класифікаторі видів економічної діяльності зазначається про те, що код виду діяльності не створює прав чи обов’язків для підприємств і організацій, не спричиняє жодних правових наслідків.
 
В той же час, податкове законодавство є більш вимогливим і передбачає, що у разі, якщо ФОП отримує доходи від діяльності, яка не відповідає КВЕД-ам, то такі доходи оподатковуються за загальними правилами. Тобто з таких доходів потрібно буде сплатити податок на доходи фізичних осіб (18 %) та військовий збір (1,5 %), що на платників єдиного податку може справити суттєве податкове навантаження.
 
Також передбачається, що для платників єдиного податку, які перебувають на першій та другій групі, у разі отримання ними доходів від діяльності, яка не відповідає КВЕД-ам, відносно таких доходів ставка єдиного податку встановлюється у розмірі 15 %. Додатково вимагається не пізніше 20 числа місяця, наступного за місяцем здійснення діяльності за незареєстрованими КВЕД-ами, подання заяви про зміну видів діяльності.
 
Крім того, податкове законодавство вимагаєте при провадженні діяльності, не зазначеної у Реєстрі платників єдиного податку, здійснити з першого числа місяця, наступного за податковим (звітним) періодом, у якому здійснювалась така діяльність, перехід на загальну систему оподаткування.
 
Тож, якщо для вас є важливим перебування на ставці платника єдиного податку відповідної групи, то рекомендуємо своєчасно внести зміни як до ЄДРПОУ, так і до Реєстру платників єдиного податку.
 
Якщо залишилися питання або потребуєте допомоги в зміні КВЕД-ів, звертайтеся – ми раді будемо вам допомогти.
  • Поделиться:

Наші головні переваги

Великий досвід роботи дозволяє нам оперативно і якісно надавати послуги нашим клієнтам

Досвід роботи 10 років

Напрацьований роками досвід дозволяє нашим юристам вирішувати найскладніші питання

Гарантія якості

Завдання виконується із найсуворішим дотриманням закону та побажань клієнта

Комплексний підхід

Над завданням клієнта працює команда юристів-професіоналів різного профілю, що дозволяє вирішити поставлену задачу з урахуванням всіх нюансів

Повний комплекс послуг

Надаємо повний юридичний супровід клієнта від момента реєстрації бізнеса і до його ліквідації

Наші клієнти та партнери

За час нашої роботи ми отримали безліч задоволених клієнтів і партнерів

Адвокатське Об'єднання
Адвокатське Об'єднання "Неофеліс ЛГ" Neofelis Law Group
Зворотній дзвінок
Передзвонимо Вам через 10 хвилин
Ваше ім'я
Ваш телефон
Данные будут использованы только для связи с Вами!
×
Ваше ім'я
Ваш телефон
Данные будут использованы только для связи с Вами!
×