Консультація по телефону:
  • Головна /
  • /
  • Керівник підприємства нестиме відповідальність за неподання інформації про кінцевого бенефіціара
28 Січня, 2020 Новини компанії

Керівник підприємства нестиме відповідальність за неподання інформації про кінцевого бенефіціара

Від 06. 12. 2019 р. Верховною Радою України прийнято Закон України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення», який набере чинності від 28. 04. 2020 р. та покладає обов’язки на юридичних осіб пов’язаних з необхідністю подання інформації про кінцевого бенефіціара.

Останнім у Прикінцевих та перехідних положеннях передбачено необхідність подання державному реєстраторові юридичними особами, зареєстрованими до набрання чинності цим Законом, інформацію про кінцевого бенефіціарного власника в обсязі, визначеному таким Законом, та структуру власності протягом трьох місяців з дня набрання чинності нормативно-правовим актом, яким буде затверджена форма та зміст структури власності.

В той же час одночасно з набранням чинності вище вказаним Законом передбачається внесення змін в ряд інших законодавчих актів. Серед останніх й Закон України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань». Зокрема, передбачається доповнення  ст. 17 останнього ч. 21-23 наступного змісту:

«21. Юридичні особи повинні мати інформацію про кінцевого бенефеціарного власника та структуру власності.

  1. Юридичні особи зобов’язані підтримувати інформацію про кінцевого бенефіціарного власника та структуру власності в актуальному стані, оновлювати її та повідомляти державного реєстратора про зміни протягом 30 робочих днів з дня їх виникнення, та подавати державному реєстратору документи, що підтверджують ці зміни. Якщо зміни у структурі власності та інформації про кінцевого бенефіціарного власника юридичної особи відсутні, юридичні особи зобов’язані повідомляти державного реєстратора про відсутність таких змін при проведенні державної реєстрації будь-яких змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі.
  2. У разі виявлення юридичною особою неповноти або неточностей чи помилок у раніше наданій державному реєстратору інформації про кінцевого бенефіціарного власника та структуру власності юридична особа не пізніше трьох робочих днів з дня їх виявлення повторно направляє відкориговані відомості в порядку, передбаченому цим Законом.»

Ст. 17-1 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань» визначатиме перелік документів, що мають подаватися щорічно, починаючи з наступного року з дати реєстрації юридичної особи для підтвердження відомостей про кінцевого бенефеціарного власника такої юридичної особи.

Крім того, передбачається внесення змін до КУпАП, а саме до ч. 6 ст. 166-11, зокрема в частині розміру штрафів, які можуть бути накладені на керівника юридичної особи або особу, уповноважену діяти від імені юридичної особи (виконавчого органу) за неподання або несвоєчасне подання державному реєстратору відповідної інформації про кінцевого бенефіціарного власника юридичної особи або про його відсутність, або документів для підтвердження відомостей про кінцевого бенефіціарного власника юридичної особи. Так, нижня межа розміру штрафу збільшено з 300 до 1000 НМДГ (з 5100 до 17000 грн.), а верхню – з 500 до 3000 НМДГ (з 8500 до 51000 грн.).

Якщо у Вас виникли питання стосовно даних та інших нововведень законодавства Ви можете звернутися до нас за консультацією. Також «Solid Finance» з врахуванням останніх змін може допомогти зареєструвати Ваш бізнес, визначити кінцевого бенефіціара та сформувати пакет документів необхідний для підтвердження відомостей  про кінцевого бенефіціарного власника.

  • Поделиться:

Наші головні переваги

Великий досвід роботи дозволяє нам оперативно і якісно надавати послуги нашим клієнтам

Досвід роботи 10 років

Напрацьований роками досвід дозволяє нашим юристам вирішувати найскладніші питання

Гарантія якості

Завдання виконується із найсуворішим дотриманням закону та побажань клієнта

Комплексний підхід

Над завданням клієнта працює команда юристів-професіоналів різного профілю, що дозволяє вирішити поставлену задачу з урахуванням всіх нюансів

Повний комплекс послуг

Надаємо повний юридичний супровід клієнта від момента реєстрації бізнеса і до його ліквідації

Наші клієнти та партнери

За час нашої роботи ми отримали безліч задоволених клієнтів і партнерів

Адвокатське Об'єднання
Адвокатське Об'єднання "Неофеліс ЛГ" Neofelis Law Group
Зворотній дзвінок
Передзвонимо Вам через 10 хвилин
Ваше ім'я
Ваш телефон
Данные будут использованы только для связи с Вами!
×
Ваше ім'я
Ваш телефон
Данные будут использованы только для связи с Вами!
×