Консультація по телефону:
27 Січня, 2020 Новини компанії

Публічна оферта в Інтернет-магазині

Придбання товарів через Інтернет є не чим іншим як договором укладеним продавцем із споживачем на відстані. Такий договір є публічним і слугує певним засобом визначення відносин між продавцем та покупцем. В чому особливість укладення публічної оферти в Інтернет-магазині розглянемо в даній статті.

Публічна оферта представляє собою пропозицію підприємця невизначеному колу осіб укласти договір з кожним, хто до нього звернеться. При цьому умови такого договору, як правило, будуть однаковими для всіх споживачів. Виняток становлять укладення такого договору із споживачами, яким за законом надано відповідні пільги. Будь-які переваги одному споживачеві перед іншими щодо укладення публічного договору є недопустимими. При цьому, підприємець не має права відмовитися від укладення публічного договору, якщо існує реальна можливість надання споживачеві відповідних товарів (робіт, послуг).

Обов’язковим при цьому залишається дотримання положень Закону України «Про захист прав споживачів» шляхом розміщення на сайті Інтернет-магазину інформації, передбаченої законодавством, про послуги чи товар та про власника Інтернет-магазину.

Розміщення публічного договору на сайті Інтернет-магазину може бути здійснено різними шляхами. Одним із варіантів є розміщення на сайті договору з дотриманням його чіткої структури, яка міститиме найменування договору, найменування виконавця, застереження, загальні положення договору, предмет договору, права та обов’язки сторін тощо.

Іншим варіантом є розміщення каталогів, описів та фотознімків товару на сайті. При чому в цьому випадку акцепт споживачем буде здійснено шляхом сплати коштів за товар чи послугу, - з цього моменту договір вважатиметься укладеним. Натискання посилання «купити» під потрібним товаром або послугою та формування кошиком покупок рахунку-фактури, яка представляє остаточно сформовану пропозицію товарів чи послуг, не є акцептом.

Що є характерним, так те, що сторони за договором в такому випадку не ведуть переговорів, а Інтернет-магазин односторонньо визначає умови договору. Це дає підстави говорити про можливість продавця зняти з себе відповідальність в рамках чинного законодавства. Покупцю ж залишається або прийняти умови публічної оферти, або відмовитися від укладення договору.

З усіх питання, що стосуються укладення договору публічної оферти в Інтернет-магазині, Ви можете звернутися до нас. Юристи «Solid Finance» нададуть необхідні консультації та допоможуть розробити договір публічної оферти з врахуванням положень чинного законодавства для Вашого Інтернет-магазину.

  • Поделиться:

Наші головні переваги

Великий досвід роботи дозволяє нам оперативно і якісно надавати послуги нашим клієнтам

Досвід роботи 10 років

Напрацьований роками досвід дозволяє нашим юристам вирішувати найскладніші питання

Гарантія якості

Завдання виконується із найсуворішим дотриманням закону та побажань клієнта

Комплексний підхід

Над завданням клієнта працює команда юристів-професіоналів різного профілю, що дозволяє вирішити поставлену задачу з урахуванням всіх нюансів

Повний комплекс послуг

Надаємо повний юридичний супровід клієнта від момента реєстрації бізнеса і до його ліквідації

Наші клієнти та партнери

За час нашої роботи ми отримали безліч задоволених клієнтів і партнерів

Адвокатське Об'єднання
Адвокатське Об'єднання "Неофеліс ЛГ" Neofelis Law Group
Зворотній дзвінок
Передзвонимо Вам через 10 хвилин
Ваше ім'я
Ваш телефон
Данные будут использованы только для связи с Вами!
×
Ваше ім'я
Ваш телефон
Данные будут использованы только для связи с Вами!
×