Консультація по телефону:
02 Листопада, 2020 Новини компанії
ЗАЯВИ В ДОГОВОРІ або ЯК ЗАСТРАХУВАТИ СЕБЕ ВІД НЕДОБРОСОВІСНОГО КОНТРАГЕНТА
 
Заяви в договорі – це твердження про факт, зроблені в певний момент часу і адресований однією стороною договору іншій. Метою таких положень є фіксація важливих для учасників угоди фактів.
 
В більшості договорів сторони по закону не зобов’язані робити будь-які зяави. Однак, якщо в договір внесено необхідні заяви, то у випадку, якщо одна сторона не виконає свої обов’язки, інша автоматично отримує право на судовий захист.
 
Наглядний приклад: сторони укладають договір купівлі-продажу підприємства, а саме ферми. В інтересах покупця знати чи дотримуються на фермі екологічні норми, адже купуючи такий завод він автоматично отримує й проблеми пов’язані з цим. Якщо після купівлі попереднім власником не було дотримано вимог щодо утилізації відходів і останні завдали шкоди сусіднім ділянкам, то позов і вимоги за ним можуть бути пред’явлені вже новому власнику. Цьому можна запобігти зобов’язавши продавця заявити в договорі, що ніяких порушень екологічних норм на території ферми не відбувалося. Завдяки цьому, у разі виявлення недостовірності зробленої в договорі заяви новий власник зможе пред’явити продавцю за договором позов про відшкодування збитків.
Окрім того, обговорення заяв, які будуть зроблені сторонами в договорі, як правило, виводить із тіні факти, які б та чи інша сторона вважала за краще замовчати.
 
Заяви в договорі розподіляють ризики між сторонами: сторона, яка робить заяву, ризикує, адже, якщо заява виявиться помилковою, інша сторона зможе подати на неї в суд або вжити інші заходи захисту, передбачені договором. При цьому, сторона, яку попросили зробити заяву може знати про предмет договору не більше, аніж інший учасник угоди.
 
Заяви в договорі рівно на стільки можуть стосуватися й правомочності сторони за договором його укладати, того що такий договір має юридичну силу та не порушує закон. Такі заяви використовуються в договорі для того, щоб впевнитися, що інша сторона не стане вдаватися до будь-яких способів формально-юридичного захисту, якщо справа дійде до судового розгляду.
 
Заяви також можуть бути внесені вже після укладення договору, в процесі його виконання, якщо цього вимагатиме ситуація. Як правило, такі випадки пов’язані з підтвердженням своїх першочергових намірів сторонами, коли виконання договору з тих чи інших причин не відбулося і відстрочується.
 
Якщо залишились питання або необхідна консультація, команда компанії "Солід Фінанс" рада допомогти.
 
І пам'ятайте: Грамотно складений договір сьогодні - це ваш успіх завтра!
  • Поделиться:

Наші головні переваги

Великий досвід роботи дозволяє нам оперативно і якісно надавати послуги нашим клієнтам

Досвід роботи 10 років

Напрацьований роками досвід дозволяє нашим юристам вирішувати найскладніші питання

Гарантія якості

Завдання виконується із найсуворішим дотриманням закону та побажань клієнта

Комплексний підхід

Над завданням клієнта працює команда юристів-професіоналів різного профілю, що дозволяє вирішити поставлену задачу з урахуванням всіх нюансів

Повний комплекс послуг

Надаємо повний юридичний супровід клієнта від момента реєстрації бізнеса і до його ліквідації

Наші клієнти та партнери

За час нашої роботи ми отримали безліч задоволених клієнтів і партнерів

Адвокатське Об'єднання
Адвокатське Об'єднання "Неофеліс ЛГ" Neofelis Law Group
Зворотній дзвінок
Передзвонимо Вам через 10 хвилин
Ваше ім'я
Ваш телефон
Данные будут использованы только для связи с Вами!
×
Ваше ім'я
Ваш телефон
Данные будут использованы только для связи с Вами!
×